"Tamo, dokle je vrijedno ići, ne vodi ni jedan prečac."

(Beverly Sills)

Povijest poduzeća

1963
1980
1989
1998
2001
2007
2008
2010
Danas
1963

Početci

Godine 1963. je Franc Šimonka s otvorenjem samostalne obrtničke fotografske radionice, pod nazivom Foto Šimonka, ucrtao osnove razvoja obiteljskog fotografskog puta.

Tijekom godina fotografskog rada na području Prekmurja izgradio je prepoznatljivo ime, koje s vremenom postaje znak za kvalitetu. Podizanje kvalitete ostvarivao je nadogradnjom znanja i tehnologije.

1980

Nastavak tradicije

Nakon završetka fotografske škole, poduzeću se pridružila kćer Jolanda Šimonka, koja je tijekom godina preuzela obiteljski posao te ga, s osnivanjem novih poslovnica, proširila na cijelo područje Prekmurja.

1989

Širenje

Prva veća investicija u suvremenu strojnu opremu za automatiziranu izradu analognih fotografija na širem tržištu Slovenije i druge fotografske radionice.

1998

Početak digitalnog doba

Pravilna procjena nadolazećeg digitalnog doba je poduzeće dovela do razvoja prve vlastite programske aplikacije za prijenos digitalnih datoteka u fotografsku obradu.

Time smo postali prvo slovensko poduzeće, kao i jedno od prvih u svijetu s ovom vrstom poslovnog rješenja.

2001

Nastanak trgovačke marke Digifot

Tek s dolaskom i afirmacijom digitalne fotografije pokazali su se prvi rezultati i pozitivne reakcije tržišta na rješenje za mrežno naručivanje fotografija.

Djelovanje na cijelom slovenskom tržištu doprinijelo je potvrđivanju trgovačke branda Digifot.

2007

Nova generacija

Rezultat stalnog praćenja svjetskih trendova bila je kupnja najnovije digitalne tiskarske tehnologije za proizvodnju foto aplikacija, HP Indigo Press.

Uz novu tehnologiju i novo usmjerenje u fotografsko - tiskarski svijet poduzeću su se pridružili Peter i Miha, treća generacija obiteljske tradicije. S tim je poduzeće postalo prvi specijalizirani slovenski pružatelj digitalno tiskanih fotografskih proizvoda.

2008

Usmjerenje

Suradnja s profesionalnim fotografima i zahtjevnim korisnicima, dovelo nas je organizacije te aktivnog uvođenja novih tehnoloških procesa. S uvođenjem klasičnih majstora uvezivanja knjiga, počeli smo razvijati vlastite unikatne proizvode u svijetu profesionalne fotografije i tiska.

2010

Digifot kao samostalno poduzeće

Zbog širenja poslovanja na strana tržišta i već uspostavljenog branda u Sloveniji, ustanovili smo samostalno poduzeće DigiFot d. o. o. Uvođenjem novih tehnologija i znanja jamčimo kompletan proces proizvodnje, od narudžbe do gotovog proizvoda u vlastitoj kući, što nam ujedno omogućuje kontrolu kvalitete i brzu isporuku.

Danas

Danas

Razvijena je široka paleta profesionalnih proizvoda, koje naši odabrani poslovni partneri i profesionalni fotografi uvrštavaju u svoju nadstandardnu ponudu visoko kvalitetnih tiskanih foto knjiga.